Innocence

8 years ago by in Music & Bands, Video posts Tagged: , , ,

Dit nummer hoorde ik voor het eerst op een avond in het radioprogramma ‘Easy Listening‘ van Tosca Hoogduin. Ergens in de jaren ’80. Ik heb er toen ademloos naar geluisterd – de volle zeven en een kwart minuut. Na een ruime introductie (piano improvisaties) van ongeveer 2,5 minuut zet pianovirtuoos Keith Jarrett samen met saxofonist Jan Garbarek de melodie in. Naar mijn smaak één van de mooiste melodielijnen ooit. Prachtige solopartijen van zowel Keith als Jan. Dit nummer is live opgenomen in 1979. Prachtig!

Keith Jarrett (piano)
Jan Garbarek (saxofoon)
Palle Danielsson (bas)
Jon Christensen (drums)

 | Left-brain | Left-handed | Marketing | Muziek | Pianist (Funk, Soul, Jazz) | Foodie | Politiek | D66 | Thunderbird alumnus | Blogs in English & Dutch Hooglanderveen, Nederland · nl.linkedin.com/in/ewaldjozefzoon/

  • Published: 29 posts

Leave a Comment


UA-8456263-8