‘RIVM: Beperk Smaakstof In Sigaret’ (joop.nl)

12 years ago by in Blog posts, Columns & Opinions Tagged: , , ,

Ik ben het helemaal eens met de aanbeveling van het RIVM. Een no-brainer, lijkt me. Tegenwoordig kan niemand meer om het feit heen dat roken zeer schadelijk is voor de gezondheid van zowel de actieve als de passieve roker. Met die wetenschap is het al zeer bedenkelijk dat de sigarettenindustrie door middel van het toevoegen van smaakstoffen actief de vraag onder jongeren aanmoedigt. Dat is wat het RIVM onderzoek aantoont. En als deze industrie niet zelf inziet dat dit immoreel is, dan is het de taak van de overheid om maatregelen te treffen zodat het aantal rokers onder jongeren afneemt in plaats van toeneemt. En iedereen die dat betuttelend vindt heeft een wel erg cynische kijk op de wereld.

 

Deze blog was oorspronkelijk één van mijn bijdragen in een discussie naar aanleiding van de column ‘RIVM: Beperk smaakstof in sigaret’ van 4 december 2009 op www.joop.nl.

 | Left-brain | Left-handed | Marketing | Muziek | Pianist (Funk, Soul, Jazz) | Foodie | Politiek | D66 | Thunderbird alumnus | Blogs in English & Dutch Hooglanderveen, Nederland · nl.linkedin.com/in/ewaldjozefzoon/

  • Published: 29 posts

Leave a Comment


UA-8456263-8